Salarisadministratie

Salarisadministratie

Salarisadministratie is een belangrijk onderdeel van je financiële administratie. Het is een nauwkeurige bezigheid en er zijn zoveel regeltjes waaraan ondernemers zich moeten houden. Salarisadministratie uitbesteden aan Administratiekantoor Prompt Advies biedt uitkomst! Wij verzorgen maandelijks voor al jouw medewerkers een salarisspecificatie aan de hand van mutaties. Dit doen wij met behulp van software zodat alles geautomatiseerd kan worden. Vanuit loon.nl kun jij jouw medewerkers uitbetalen én de loonbelasting betalen. Zo hoef je niet alle salarissen handmatig over te tikken!

 • Salarisstroken
 • Journaalposten
 • Betaaloverzichten
 • Overzicht loonaangiften (incl. indienen loonaangiften)
 • Aangifte loonheffingen
 • Jaaropgaven
 • Koppeling financiële administratie
 • Salarisberekeningen
 • 24/7 online inzicht in je salarisadministratie dankzij ons portal
 • Salarisstroken automatisch per e-mail verzonden
 • Persoonlijk contact met vast aanspreekpunt
 • Eenvoudige verlof- en verzuimregistratie
icon icon

Financieel advies MKB

Financieel advies voor het MKB is onze specialiteit. Wij helpen je van klein tot groot.

icon icon

Meer winst voor je onderneming

Goed advies kan een flinke kostenbesparing opleveren en dat betekent meer winst.

icon icon

Betrokken en kostenbesparend

We adviseren ondernemers over de financieën en prive advies.

icon icon

Gedegen en ervaren

Naast het geven van fiscaal advies, beschikken wij ook over juristen.

Loonheffingen

Heb je personeel in dienst, dan zul je salaris aan hen moeten betalen. Naast de betaling van de netto salarissen aan het personeel, zul je ook nog de loonheffingen (loonbelasting, premie volksverzekering, premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet) moeten afdragen aan de Belastingdienst door middel van de aangifte Loonheffingen. Om zowel de salarissen als de loonheffingen te berekenen is het noodzakelijk om een salarisadministratie te voeren. Prompt Advies beschikt over de expertise om een gedegen salarisadministratie voor je te verzorgen.

HR/Personeelszaken

Bij het hebben van personeel speelt niet alleen de betaling van salaris en loonheffingen een belangrijke rol, ook andere personeelszaken zul je goed moeten regelen. Bij Prompt Advies kun je terecht om de HR/Personeelszaken te regelen. Wij houden dan de personeelsdossiers bij en adviseren je over zaken zoals de hoogte van de lonen, kostenvergoedingen, arbeidsovereenkomsten, secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioen, CAO-verplichtingen en dergelijke.

Inhuren flexibel personeel

Indien je behoefte hebt aan flexibel personeel, dan kan het inhuren van zzp-ers (zelfstandigen zonder personeel) uitkomst bieden. Prompt Advies kan je helpen bij het opstellen van overeenkomsten van opdrachten waarmee je zzp-ers kunt inhuren. Uiteraard zullen deze overeenkomsten voldoen aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt aan inhuur van flexibel personeel. Verder kunnen er risico’s kleven aan het inhuren van zzp-ers. Prompt Advies kan je helpen bij het beperken van de risico’s met betrekking tot de inleners- en ketenaansprakelijkheid.

DGA en salaris

Indien je je onderneming in de vorm van een BV drijft, dan is het wettelijk vereist om jezelf een loon uit te betalen die voldoet aan de eisen van de gebruikelijk loon regeling (minimaal EUR 47.000 bruto per jaar in 2021). Deze regeling is in het leven geroepen door de Belastingdienst om ervoor te zorgen dat een DGA (directeur-grootaandeelhouder) die werkzaamheden verricht voor zijn BV geen misbruik kan maken van het verschil in de belastingtarieven tussen box 1 en box 2. Om er zeker van te zijn dat je als DGA een optimaal salaris aan jezelf uitbetaalt, kun je contact opnemen met Prompt Advies. Wij kunnen dan vaststellen in hoeverre je de fiscale voordelen van een BV benut en of er optimalere oplossingen zijn.

Salarisadministratie Amsterdam met persoonlijk contact

Het uitbesteden van je salarisadministratie is natuurlijke hartstikke prettig. Je hoeft immers weinig meer zelf te doen. Toch kan het voor komen dat je met vragen zit, het overzicht kwijt bent of meer wilt weten over nieuwe wetten of regels. Prompt Advies snapt dat en gelooft in een persoonlijke aanpak. Daarom stellen wij een vaste accountmanager aan. Je kunt jouw eigen accountmanager altijd bellen of mailen als je vragen hebt over je salarisadministratie. Wel zo prettig!

Salarisadministratie bij Prompt Advies: een compleet pakket

Op het gebied van salarisadministratie biedt Administratiekantoor Prompt Advies een uitgebreid dienstenpakket
× Hoe kan ik u helpen?