Financiële administratie

Prompt Advies helpt je graag met het verzorgen van de financiële administratie. Als ondernemer wil je alle kostbare tijd besteden aan je onderneming en wil je geen kopzorgen hebben door alle administratieve rompslomp. Wij halen deze zorgen weg door de volledige financiële administratie voor je te regelen. Door onze jarenlange ervaring bij de grootste (‘Big four’) accountantskantoren, weten we waar de financiële administratie aan moet voldoen. Het is van belang dat je financiële administratie actueel en volledig bijgewerkt is, zodat je ook goed kan worden geadviseerd op financieel en fiscaal gebied. Om te weten welk advies het beste voor je is, moet je namelijk eerst weten hoe je er nu voor staat.

Online boekhouden

Prompt Advies kan je financiële administratie verzorgen door middel van online boekhouden. Online boekhouden heeft verschillende voordelen:

  • Je hebt altijd en overal toegang tot de boekhouding door middel van een internetverbinding;
  • Je hebt de boekhoudkundige gegevens overal beschikbaar;
  • Er is online altijd een back-up van de financiële administratie;
  • Updaten van boekhoudsoftware is niet meer nodig.

Papieren boekhouding

Wil je liever beschikken over een papieren boekhouding? Ook dat is mogelijk bij Prompt Advies. Wij kunnen de financiële administratie ook verzorgen zonder dat een internetverbinding noodzakelijk is. Ook in dat geval zorgen we voor een overzichtelijke administratie. In overleg gaan we dan een werkwijze afspreken voor het aanleveren en bijhouden van een papieren boekhouding.
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op met Prompt Advies.

Jaarrekening opstellen

Een jaarrekening wordt weleens als een nutteloos boekwerk bestempeld. Niets is minder waar. Vaak worden belangrijke beslissingen gebaseerd op de jaarrekening:

  • De ondernemer neemt de jaarrekening als uitgangspunt om een bepaalde koers te varen;
  • De Belastingdienst gebruikt de jaarrekening om inzicht te krijgen in het bedrijf;
  • Banken en investeerders keuren een lening/investering goed op basis van de jaarrekening;
  • Makelaars, verhuurders en woningcorporaties vragen om een jaarrekening indien een ondernemer in aanmerking wil komen voor een woning.

Een jaarrekening geeft inzicht in de cijfers van een onderneming. Een jaarrekening bestaat uit een winst- en verliesrekening en een balans. Deze 2 onderdelen vormen een weergave van de resultaten, bezittingen en eventuele schulden van een onderneming.
Bij Prompt Advies zorgen wij voor een tijdige opstelling van de jaarrekening zodat de jaarrekening voor de bovengenoemde doeleinden kan worden gebruikt.

Managementrapportage

Naast het opstellen van een jaarrekening, kan er binnen je onderneming ook behoefte bestaan aan tussentijdse (management)rapportage. Prompt Advies beschikt over de kennis en kunde om tussentijds een samenvatting te geven van de belangrijkste financiële gegevens (periodebalans, resultatenrekening, kasstroomoverzicht) van je bedrijf.
Neem gerust contact op met ons indien je meer wilt weten over de financiële administratie.

× Hoe kan ik u helpen?